BSNL Online Mock Test JE/TTA/JTO www.bsnl.co.in Practice Test, MCQ

BSNL Online Mock Test

Applicants who wish to do job in Bharat Sanchar Nigam Ltd. and going to appear in online test for JE (Junior Engineer),
TTA (Telecom Technical Assistants) and JTO Posts here you can obtain BSNL Online Mock exam for Practice from below section web page. Today, online practice is a latest way for any competition exam preparation. Here on this web page we are providing you the online Quiz which will help you in good preparation for exam.

Here olpx.in provides you a MCQs online practice exam for Junior Engineer, Telecom Technical Assistants and JTO examination preparation. Take this online exam quiz and increase your opportunity to clear the examination. This exam consists of negative marking so the candidates must be very careful read the answers and this may be done with regular practice of online exam.

Question 1: Pure metals generally have-
A. high conductivity and low temperature coefficient
B. high conductivity and large temperature coefficient
C. low conductivity and zero temperature coefficient
D. low conductivity and high temperature coefficient
Answer: B

Question 2: A superconductor is a-
A. A material showing perfect conductivity and Meissner effect below a critical temperature
B. A conductor having zero resistance
C. A perfect conductor with highest dimagnetic susceptibility
D. A perfect conductor which becomes resistive when the current density through it exceeds a critical value
Answer: A

Question 3: The location of lightning arrestor is -
A. Near the transformer
B. Near the circuit breaker
C. Away from the transformer
D. None
Answer: A

Question 4: Time constant of an RC circuit increases if the value of the resistance is -
A. Increased
B. Decreased
C. Neither a nor b
D. Both a and b
Answer: A

Question 5: Intrinsic semiconductors are those which -
A. Are available locally
B. Are made of the semiconductor material in its purest from
C. Have more electrons than holes
D. Have zero energy gaps
Answer: B

Question 6: When biased correctly, a zener diode”   
A. acts as a fixed resistance
B. has a constant voltage across it
C. has a constant current passing through it
D. never overheats
Answer: B

Question 7: Compared to bipolars, FETs have-
A. high input impedance
B. low input impedance
C. same input impedance
D. none
Answer: A

Question 8: The source-drain channel of JFET is -
A. ohmic
B. bilateral
C. unilateral
D. both a and b
Answer: D

Question 9: Diac is equivalent to a -
A. Pair of SCRs
B. Pair of four layer SCRs
C. Diode and two resistors
D. Triac width
Answer: B

Question 29: Joule is the unit of
A. temperature
B. pressure
C. energy
D. heat

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment