GATE Previous Year Question Papers With Solutions PDF for ECE, CSE, EEE

GATE Previous Year Question Papers

Indian Institute of Technology & Indian Institute of Science for admission in various M.Tech Branches has issued
the application form earlier as to select students for admission in various courses such as M.Tech/M.E. /Ph.D various disciplines.  Lots of students have already applied and ready to participate in the Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE) examination. All capable candidates can visit GATE Previous Year Question Papers with Solutions from this page through online mode because here we have complete info about it. We are telling you that by the assist of GATE Previous Year Question Papers, capable students can obtain better way about gate exam so on this web page whole detail are available for you to check GATE Previous Year Question Paper with Solutions by olpx team member.

Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE) conducts every year & through it every year various candidates are selected for various post graduate courses of Engineering. So, Lots of candidates had applied for it.  Therefore, the competition for GATE is also tough. In order to get high score in gate examination, capable students will have to good preparation. To get merit list in gate examination, proper preparation for whole appearing students is compulsory. For the sake of those students, we are providing info about GATE Previous / Last Year Solved Question Papers to receive batter marks in the exam of gate for all candidates who are going to appear in Graduate Aptitude Test in Engineering (GATE) exam.
Lots of students will give GATE exam in different disciplines such as biotechnology, computer science and information technology, electrical engineering. So GATE Previous Year Question Papers with Solutions is very important for any students to well prepare for the examination to get high scores.

Important Updates of GATE
The students can cover high marks in the upcoming examination of GATE with the help of given below GATE Previous Year Question Papers with Solutions. So candidates should read this webpage completely with carefully & the appear in the gate exam with well preparation to take admission in the good engineering college for post graduate courses Previous Year Solved Question Papers

Name of the Institute – IIS (Indian Institute of Science) and Seven IIT (Indian Institutes of Technology

Page Include Information about – GATE Previous Year Question Papers With Solutions

Name of the Exam – GATE

Official Website –

Gate Previous Year Question Papers with Solutions

Q 1. Which of the following options is the closest in meaning to the phrase underlined in the sentence   below?

It is fascinating to see life forms cope with varied environmental conditions.

(A) Adopt to (B) Adapt to (C) Adept in (D) Accept with

Answer: (B)

Q2. What is the average of all multiples of 10 from 2 to 198?

(A) 90 (B) 100 (C) 110 (D) 120

Answer: (B)

Q 3. Who ____ was coming to see us this evening?

(A) you said (B) did you say (C) did you say that (D) had you said

Answer: (B)

Q 4. At what time between 6 a.m. and 7 a.m. will the minute hand and hour hand of a clock make an angle closest to 60°?

(A) 6: 22 a. m. (B) 6:27 a.m. (C) 6: 38 a.m. (D) 6:45 a.m.

Answer: (A)

Q 5.  What is the next number in the series?

12  35  81  173  357  ___

Answer: 725

Q 6.  The major difficulty during welding of aluminium is due to its

(A) High tendency of oxidation (B) high thermal conductivity (C) Low melting point (D) low density

Answer: A

Q 7.  The statistics of runs scored in a series by four batsmen are provided in the following table, Who is the most consistent batsman of these four?

Standard deviation

(A) K  (B) L  (C) M  (D) N

Answer:  (A)

Q 8. Find the odd one from the following group:

W,E,K,O             I,Q,W,A                 F,N,T,X              N,V,B,D
(A) W,E,K,O   (B) I,Q,W,A       (C) F,N,T,X        (D) N,V,B,D

Answer: (D)

Q 9. While receiving the award, the scientist said, "I feel vindicated". Which of the following is closest in meaning to the word ‘vindicated’?

(A) punished (B) substantiated (C) appreciated (D) chastened

Answer: (B)

Q 10. Find the next term in the sequence: 13M, 17Q, 19S, ___

(A) 21W (B) 21V (C) 23W (D) 23V

Answer:  (C)

Q 11. Industrial consumption of power doubled from 2000-2001 to 2010-2011. Find the annual rate of increase in percent assuming it to be uniform over the years.

(A) 5.6 (B) 7.2 (C) 10.0 (D) 12.2

Answer: (B)

Q 12. Which one of the following is used to convert a rotational motion into a translational motion?

(A) Bevel gears (B) Double helical gears (C) Worm gears (D) Rack and pinion gears

Answer: (D)

Q 13. The principle of material removal in Electrochemical machining is

(A) Fick's law (B) Faraday's laws (C) Kirchhoff’s laws (D) Ohm’s law

Answer: (B)

Q 14. Some of the nontoxic metals normally found in natural water are

(A) arsenic, lead and mercury (B) calcium, sodium and silver (C) cadmium, chromium and copper (D) iron, manganese and magnesium

Answer: (D)

Q 15. The population of a new city is 5 million and is growing at 20% annually. How many years would it take to double at this growth rate?

(A) 3-4 years (B) 4-5 years (C) 5-6 years (D) 6-7 years

Answer:  (A)

If you want to info about Career Management then you can Open Tips  

Dear candidates should open Written Exam Preparation to get good mark in the exam

Note: for any other info, applicants are required to check the Official Website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips


Post a Comment