Delhi Police Previous Year Question Papers with Answers Constable, SI

Delhi Police Previous Year Question Papers

Delhi Police had issued Constable/ SI exam advertisement to recruit eligible applicants for job in their department on nil
position. Lots of job seekers have applied for available exam notification. Applied job contenders must go via this page to download the Delhi Police Previous Year Papers which are very vital for exam preparation of Constable/ SI. By the aid of Delhi Police Question Papers, eligible job contenders will clutch an idea regarding examination. So, appearing aspirants must download the Model Papers & Sample Papers along with Solutions of Delhi Police. Capable aspirants can also visit official website of Delhi Police that is www.delhipolice.nic.in to get more Solved Papers in PDF of Constable/ SI. 

Eligible & interested job grabbers are required to best preparation to obtain success in examination of Constable/ SI to be a part of the government sector as Delhi Police, so we are advised to clutch best study via few connected books & syllabus with Constable/ SI exam pattern that is available here. If applicants will use it for best preparation, they may crack Constable/ SI examination very simply with more marks.

In underneath part of this web page we have Delhi Police Constable/ SI Previous Year Papers PDF for you by which you may get best knowledge about examination of Constable/ SI. So, you must check provided Delhi Police Previous Year Paper & then start their preparation according it in proper manner.

Short Details of www.delhipolice.nic.in Previous Year Question Paper

Name of the Organization – Delhi Police

Page Include Information about – Delhi Police Previous Year Question Papers

Name Of the Exam – Constable/ SI

Date of Exam –Available soon

Official Website – www.delhipolice.nic.in

www.delhipolice.nic.in Previous Year Papers Overview

Question 1. ‘India Today’ is—
A. A staggering mass of problems
B. Former British India minus Pakistan and Bangladesh
C. A News magazine mainly devoted to current affairs
D. The Union of India, a member of United Nations
Answer: C

Question 2. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:
A. 15  
B. 16
C. 18  
D. 25
Answer: B

Question 3. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
A. 30%        
B. 70%
C. 100%       
D. 250%
Answer: B

Question 4. The book ‘It was Five Past Midnight’ is on—
A. Bhuj Earthquake
B. Orissa Floods
C. Andhra Cyclone
D. Bhopal Gas Tragedy
Answer: D

Question 5. By selling a product with 20% profit, how much profit was earned?
I. The difference between cost and selling price is Rs. 40.
II. The selling price is 120 percent of the cost price.
A. I alone sufficient while II alone not sufficient to answer
B. II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C. Either I or II alone sufficient to answer
D. Both I and II are not sufficient to answer
E. Both I and II are necessary to answer
Answer: A

Question 6. In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?
A. 6.25         
B. 6.5
C. 6.75         
D. 7
Answer: A

Question 7. Which one of the following personalities is known as ‘Grand Old Man of India’ ?
A. Bal Gangadhar Tilak
B. Dadabhai Naoroji
C. Motilal Nehru
D. Lala Lajpat Rai
Answer: B

Question 8. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?
A. Rs. 4991   
B. Rs. 5991
C. Rs. 6001
D. Rs. 6991
Answer: A

Question 9. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
A. 39, 30      
B. 41, 32
C. 42, 33      
D. 43, 34
Answer: C
Question 10. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:
A. 588 apples
B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples
Answer: D

Delhi Police Constable Exam Pattern:
Sr. NO
Type of the Exam
Subjects
Total Questions
Marks
Exam Duration
 1.
Objective Type
General Knowledge
50
 50
 1 1/2 Hrs
2.
Numerical Ability
15
 15
3.
Reasoning
35
 35
Total
100
100
Delhi Police Male & Female Constable Model Papers | Exam Sample Papers:







If you want to info about Career Management then you can Open Tips   

Job contenders should open Written Exam Preparation to get good mark in the exam.

Note: for any other news, you are required to check the Official Website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment