IBPS Specialist Officer Previous Year Question Sample Paper Download PDF

IBPS Specialist Officer Previous Year Question Sample Paper

Institute of Banking Personnel Selection has issued the recruitment form earlier as to appoint the contenders for the
 Specialist Officer post. Many applicants have already applied and ready to present in the Specialist Officer exam for job. Contenders may also download IBPS specialist officer sample paper/ model paper in the form of PDF this web page via online process. We have updated IBPS specialist officer sample questions which will help of applicants who are willing to present in specialist officer written examination. The direct link to download IBPS Specialist Officer Previous Year Question Papers is available below.

Lots numbers of suitable job grabbers are going to appear in this exam to get job in banking sector. Therefore, the competition for banking job is also tough. In order to get good score in IBPS Specialist Officer written exam, eligible applicants will have to best prepare for the exam of the Specialist Officer. To obtain merit list in specialist officer examination, proper preparation is obligatory. For the sake of those job contenders, here we have IBPS Specialist Officer Sample Papers along with answers to provide proper guidance for the contenders.

Eligible applicants may cover required marks in the upcoming examination of Specialist Officer with the assist of the IBPS Specialist Officer Previous Year Question Papers. From below section of this web page, candidates will get IBPS Specialist Officer Previous Year Question Sample Paper completely so read this web page with carefully.

Short Details of ibps.in Previous Year Question Paper

Name of the Organization – Institute of Banking Personnel Selection (IBPS)

Page Include Information about – IBPS Specialist Officer Previous Year Question Sample Paper

Date of Exam – Declare soon

Status – Available

Official Website – ibps.in

Download ibps.in SO Previous Year Question Papers

Question1. To move forward through the tabs
CTRL+TAB
CTRL+SHIFT+TAB
SHIFT+TAB
None of these
Answer -A

Question 2- If PRIVATE is coded as 1234567 and RISK is coded as 2398, how is RIVETS coded?
232679
243769
234769
234976

Question 3- A person allows discount of 20% on the already discounted MP. What is the initial discount given if he totally gains 20% and MP is double the CP?
25%
20%
Data inadequate
none
Answer - A

Question 4- If a group of 24 men working 8 hrs a day can complete building a wall in 12 days then in how many days 16 men working 6 hrs a day can complete 3 such walls?
24
48
72
none
Answer - B

Question 5- The average of 13 papers is 40. The average of the first 7 papers is 42 and of the last seven papers are 35. Find the marks obtained in the 7th paper?
23
38
19
None of these
Answer - C

Question 6- In a mixture of 40 liters, the ratio of milk and water is 4:1. How much water much be added to this mixture so that the ratio of milk and water becomes 2:3
20 liters
32 liters
40 liters
30 liters
Answer - C

Question 7- In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
Eight bytes
Eight characters
eight bits
Eight kilobytes
Answer - C

Question 8- ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful way.
A process
Information
Software
Storage
Answer -B

Question 9- All of the following is examples of real security and privacy risks EXCEPT:
Viruses
Identity theft.
Hackers
Spam
Answer – D

Question 10- Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is?
Transmitter
Diodes
HHL
DSL
Answer - D

If you want to info about Career Management then you can Open Tips

Job contenders should open Written Exam Preparation to get good mark in the exam.

Note: for any other updates, you are required to check the Official Website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment