KPSC Previous Year Question Papers Model with Answers PDF

KPSC Previous Year Question Papers

Karnataka Public Service Commission had issued an employment notice to select eligible job grabbers for nil posts.
Lots of applicants have applied for KPSC job notice. Applied job grabbers should go through this page to download the KPSC Previous Year Question Papers which are very vital for exam preparation of Prelims/ main examination. Through KPSC Question Papers, applied capable job seekers will receive an idea about examination. So, you need to download the KPSC Prelims /main exam model papers & sample papers along with answers. Appearing aspirants should check the official website of Karnataka Public Service Commission that is kpsc.kar.nic.in for more Solved Papers in PDF of KPSC.

Applied contenders should well preparation to beat this examination to be a part of Karnataka Public Service Commission on the applied position, so we are advised to obtain good study via few connected books & syllabus with pattern of KPSC Prelims /main exam. If you will use these contents for good & exact preparation, you will get success in this upcoming exam simply with better marks.

In beneath segment of this web page we are providing you KPSC Previous Year Papers with Solutions so you need to read this web page completely one by one word and grab it completely to get an idea about this upcoming exam.

Short Details of kpsc.kar.nic.in Previous Year Question Paper

Name of the Organization – Karnataka Public Service Commission

Page Include Information about – KPSC Previous Year Question Papers

Name of the Exam – Prelims/ Main exam

Official Website – kpsc.kar.nic.in

Download kpsc.kar.nic.in Previous Year Papers

Have a look Below

1) The smallest state in the world
(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba
Answer. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:
(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran
Answer. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?
(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar
Answer. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution
(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th
Answer. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?
(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta
Answer. D

6) The Chairman of Constitution review committee:
(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya
Answer. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:
(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000
Answer. C

8) What is B.O.D?
(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above
Answer. A

9) Meenamatha disease is related with
(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron
Answer. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.
(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%
Answer. B

11) IMF/World Bank was formed in
(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945
Answer. D

12) 'World AIDS Day':
(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th
Answer. C

13) Erethrean Sea is:
(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea
Answer. C

14) Temporary hardness of water is due to ------
(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate
Answer. D

15) EEG is used to study the function of:
(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve
Answer. C

If you want to info about Career Management then you can Open Tips    

Dear applicants should open Written Exam Preparation to get good mark in the exam.

Note: for any other details, you are required to check the Official Website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment