TANCET Study Material PDF Download Online ECE, CSE Civil Engineering

TANCET Study Material

Large numbers of applicants have applied for TANCET exam notification. Applied students must go via this page to clutch
 TANCET Study Material for examination preparation. Previous Papers of TANCET for all applied students are very important study material for this entrance examination preparation. By the assist of TANCET Question Papers, suitable & interested students will grab an idea regarding Tamil Nadu common entrance test. Therefore, capable applicants are required to get TANCET Model Papers & Sample Papers with their answer. 

Applied students may open official website of Anna University that is www.annauniv.edu to get more Solved Papers in PDF of TANCET. We have updated sample questions of TANCET for the assist of applicants who are going to present in Tamil Nadu common entrance test to get admission in post graduate course. Through this web page you may obtain exam pattern syllabus PDF and other content connected to TANCET Study Material therefore you should read this content entirely with attentively and check all links that are available on this web page to get more details about it.

Applicants who are eligible to attend Tamil Nadu common entrance test they need to good preparation to crack this entrance examination to be a part PG course as MBA/ MCA/ ECE/ CSE etc, so we are telling that capable & talented students should get best study through provided content. Applicants if you will preparation according provided details then you will get sure success in Tamil Nadu common entrance test very easily with better marks.

Details of www.annauniv.edu Study Material

University Name: Anna University

Page Include Information about – TANCET Study Material

Exam Date – Updated soon

Official Website - www.annauniv.edu

Details of www.annauniv.edu Preparations Books

Exam Pattern:
Courses
No. of Questions
Marks
MBA
100
100
MCA
100
100
ME/M.Tech/M.Arch/M.Plan
Part I
20
20
Part II
20
20
Part III
60
60
TANCET Study Material:
For MCA
For MBA
For ME
R.Gupta, Ramesh Publications
Sagarika Publications
V.V.K. Subburaj, Anna University
V.V.K Subburaj, Anna University
G.K Publications 
E.S. Ramasamy, Anna University
Tancet Test Runner by Upaveda Learning Solutions
Pearson Education
-
Candidates can download TANCET Syllabus PDF  for MBA Entance Through  Download Now MBA PDF

Candidates should open TANCET Syllabus for MCA Entrance to get PDF File of it

For Electronically, Electronics and Instrumentation Engineering:
Question 1: The relay operating coil is supplied through…?
1.    Fuse
2.    Power transformers
3.    Instrument transformers
4.    None of the above
Answer: 1

Question 2: TRIAC is
1.    a bidirectional thyristor
2.    a combination of 2 PNPN diodes
3.    another name for high power thyristor
4.    a power BJT
Answer: 1

Question 3: The most popular carrier gas used in gas chromatograph is….?
1.    Helium
2.    Air
3.    Hydrogen
4.    Oxygen
Answer: 1

Question 4: Which one of the following will give the sumof full-adder as output?
1.    Three input majority circuit
2.    Three bit parity checker
3.    Three bit comparator
4.    Three bit counter
Answer: 1

Question 5: A lithium chloride element is usually calibrated to read….?
1.    Wet bulb temperature
2.    Absolute humidity
3.    Dew point
4.    Relative humidity
Answer: 4

For Engineering Mathematics:
Question 6: If the rank of non-square matrix A and rank of the augmented matrix of system of linear equations are equal, then the system……?
1.    is inconsistent
2.    has no solution
3.    is consistent
4.    does not have solution
Answer: 3

Question 7: As soon as a new value of a variable is found, it is used immediately in the equations, such method is known as….?
1.    Gauss-Jordan method
2.    Gauss-Jacobi’s method
3.    Gauss Elimination method
4.    Gauss-Seidal method
Answer: 4

Question 8: The signature of quadratic form 2xy+2yz+2zx is….?
1.    3
2.    -1
3.    2
4.    1
Answer: 2

For Computer Science and Engineering & Information Technology:
Question 9: A man alternately tosses a coin and throws a dice, beginning with the coin. Then probability that he will get a head before he gets a 5 or 6 on dice is…..?
1.    1/4
2.    3/4
3.    4/5
4.    4/7
Answer: 2

Question 10: A compiler for a high level language that runs on one machine and produces code for a different machine is called….?
1.    Optimizing compiler
2.    One pass compiler
3.    Cross compiler
4.    Multipass compiler
Answer: 3

Question 11: Different computers are connected to a LAN by a cable and…..?
1.    Modem
2.    interface card
3.    Special wires
4.    telephone lines
Answer: 2

Question12: Relocatable programs
1.    cannot be used with fixed partitions
2.    can be loaded almost anywhere in memory
3.    do not need a linker
4.    can be loaded only at one specific location
Answer: 4

Question 13: Which one of the following can be handled by a gate way?
1.    Protocol conversion
2.    Packet resizing
3.    Data encapsulation
4.    Both 1 and 2
Answer: 1

For Basic Engineering and Sciences:
Question 14: Which one of the following phenomena does not affect the direction of wave light?
1.    Dispersion
2.    Diffraction
3.    Polarisation
4.    Refraction
Answer: 4

Question 15: Which one of the following is useful in traversing a given graph by breadth first search?
1.    Stack
2.    Set
3.    List
4.    Queue
Answer: 4

Question 16: Which one of the following is not a form of memory?
1.    Instruction cache
2.    Instruction register
3.    Instruction opcode
4.    Translation lookaside buffer
Answer: 3

For Electronics and Communication Engineering:
Question 17: The dissipation at the collector is in the quiescent state and increases with the excitation in the case of a..?
1.    Class A series fed amplifier
2.    Class A transistor coupled amplifier
3.    Class AB amplifier
4.    Class B amplifier
Answer: 4

Question 18: A system has the transfer function (1–s)/(1+s).It is a….?
1.    non-minimum phase system
2.    minimum phase system
3.    low pass system
4.    second order system
Answer: 1
Question 19: PAM signals can be demodulated by using a…..?
1.    Low pass filter alone
2.    a Schmitt trigger followed by LPF
3.    a differentiator followed by LPF
4.    a clipper circuit followed by LPF
Answer: 4

Question 20: While forming Routh’s array, the situation of arow of zeros indicates that the system…….?
1.    has symmetrically located roots
2.    is not sensitive to variations in gain
3.    is stable
4.    is unstable
Answer: 4



Note: Applicants can follow Official Website to get more info about it.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment